Profilkläder med tryck – Tänka på guide!

När man ska trycka upp nya profilkläder är det några delar man måste tänka på, nedan har ni en lista med “tänka på” steg för steg.

  1. Vilket filformat vill tryckarna ha? Vector eps är det bästa formatet för att få maximal kvalité och skärpa på trycken och mest lätthanterligt när de skapar bildskisser.
  2. Ska man ange något speciellt i färgväg när man väljer tryckfärger? Oftast kan tryckarna få fram korrekt tryckfärg med hjälp av tryckfilen. Önskas dock en exakt PMS/Pantone-färg behöver ni ange det. Oftast står den angiven i er grafiska profil eller i instruktioner från er grafiska formgivare.
  3. Storlekar, hur väljer vi rätt till personalen? Be er leverantör att skicka över provexemplar av plaggen som ni i lugn och ro kan testa och välja storleksfördelning utifrån. Är det brottom med leverans och ni inte hinner hålla på med prover? Be leverantören att skicka över en storleksguide av plaggen istället. Oftast går det utifrån den enkelt att välja rätt!
  4. Startkostnad/schablon, vad är det? Startkostnaden är den summa man betalar för den process som det tar att få fram trycken innan påvärmning på plaggen. Till exempel installation av schablonerna i screen maskinen.
  5. Hur välja leverantör? När man ska välja leverantör är det viktigt att kolla både på kvalité och pris. Kvalité kan vara svårt att urskilja utan att ha prövat deras tjänst, så man får helt enkelt gå efter referenser som leverantören har. En leverantör med god resumé är tsreklam. De har ett stort sortiment av profilkläder, presentreklam och profilprodukter.
  6. Vill ni veta mer om processen bakom skapandet av tryck till profilkläder? Se en video på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=gNWS6DrDOEM

printoz profilreklam